Zlaté stránky jsou pouze nesmyslná spamová databáze

Spam, spam a zase spam. Tak bych shrnul telefonáty, které mám několikrát do týdne. Většina z nich má jedno společné: mé číslo získali ve Zlatých stránkách.

Před nějakými patnácti dvaceti lety jsme klasické oranžové telefonní seznamy vyměnili za tyhle žluté seznamy, to byla tenkrát sláva, mluvilo se o tom v televizi a byly toho plné noviny. Tehdy jsem čekal netrpělivě na první den, kdy distribuce začala a hned jsem běžel na metro Strašnická pro první výtisk.

Jenže to bylo v době, kdy internet byl univerzitním artiklem a hry se kopírovaly opisováním zdrojového kódu z dvoustrany v Abíčku.

Použili jste v posledním roce Zlaté stránky?

Pokud nepočítám použití stránek jako těžítko, palivo, nebo podložku, pak jsem jej nepoužil už opravdu dlouho. A i u mnohých jiných lidí lze vidět Zlaté stránky naspodu hromady časopisů, zjevně dlouho netknuté. No dobrá, možná je Vy používáte, možná znáte někoho, kdo je používá, případně znáte někoho, kdo zná někoho…

bukaJ na scénu!

Zlaté stránky jsou zdarma, ale mít v nich uvedené jméno je k nezaplacení!

Mít ve Zlatých stránkách jméno je k nezaplacení - ach toho spamu!
Mít ve Zlatých stránkách jméno je k nezaplacení

Všimněte si na uvedeném obrázku slova bukaJ. Je to moje přezdívka, kterou jsem donedávna používal na internetu a pravděpodobně z nějaké takové stránky je tento záznam vykraden. Díky tomu, když se v telefonu ozve cikánka lámanou češtinou: „Dobrý den, pán Bukaj, ráda bysom si s váma prošla detaily vašeho penzijního připojištění…“, je mi jasné, odkud vítr fouká, a posílám jí do prdele rychlostí přímo úměrnou tomu, jak právě pospíchám.

A v poslední době tam můžu posílat volající i několikrát týdně. To je radosti.


Závěrem

Zlaté stránky považuji v současné době za přežitek. Přinejmenším tu bílou variantu s osobními čísly. Mnoho lidí má pevnou linku zrušenou, mobilní telefony v nich nenajdete (pokud je tam někdo nezadá) a nedá se hledat ani podle čísla.

Naopak je prakticky nevyčerpatelnou studnicí pro spamery a podvodníky lákající z lidí peníze. Mám dva telefony, na internetu jsou obě čísla zhruba stejně nalezitelná a přesto mi otravové volají výhradně na to, které je uvedeno ve Zlatých stránkách.

Dnes jsem požádal o odstranění svého záznamu, doufám, že stihnu letošní uzávěrku pro tištěné seznamy a snad už bude klid.

Zdroj: Facebook (Zlaté stránky)

Doplnění 2.4.2012

Zlaté stránky zareagovaly a nepodepsaná osoba mi odpověděla. Jsem zvědav, zda bude už klid.
Odpověď od zlatých stránek

2 komentáře u „Zlaté stránky jsou pouze nesmyslná spamová databáze“

  1. Ahoj,
    ja mam so Zlatymi strankami neprijemnu skusenost kedy sme sa (takmer) dostali pred sud, takych su stovky, aspon na Slovensku. Problem bol ze mi naslubovali ze ma dostanu ako zivnostnika na prvu stranku google vyhladavania, v 95% ze budem v prvej polovici stranky na zaklade mojich vybranych klucovych slov. Tak som do toho isiel, avsak potom prislo ALE… tie „vase klucove slova maju velku konkurenciu“, to nejde len tak. No jasne, to viem aj ja, preto som ich zaplatil zevraj su na to odbornici. Dlho som sa natahoval, podali na mna vymahacsku spolocnost (prestal som platit poplatky za „udrzbu“ stranky), tak som to doplatil a ukoncili sme zmluvu (normalne bola na rok viazana). Su to hlavne KLAMARI, dajte si na nich pozor, slubuju nesplnitelne. Moj znami pravnik ma s nimi skusenost ked mu pokazili meno a teraz je vo vytlackoch s titulom ktory nema (pokazili aj titul)… nerozumiem ako ta spolocnost moze fungovat…

Komentáře nejsou povoleny.