Zlaté stránky jsou pouze nesmyslná spamová databáze

Spam, spam a zase spam. Tak bych shrnul telefonáty, které mám několikrát do týdne. Většina z nich má jedno společné: mé číslo získali ve Zlatých stránkách.

Před nějakými patnácti dvaceti lety jsme klasické oranžové telefonní seznamy vyměnili za tyhle žluté seznamy, to byla tenkrát sláva, mluvilo se o tom v televizi a byly toho plné noviny. Tehdy jsem čekal netrpělivě na první den, kdy distribuce začala a hned jsem běžel na metro Strašnická pro první výtisk.

Jenže to bylo v době, kdy internet byl univerzitním artiklem a hry se kopírovaly opisováním zdrojového kódu z dvoustrany v Abíčku.

Použili jste v posledním roce Zlaté stránky?

Pokud nepočítám použití stránek jako těžítko, palivo, nebo podložku, pak jsem jej nepoužil už opravdu dlouho. A i u mnohých jiných lidí lze vidět Zlaté stránky naspodu hromady časopisů, zjevně dlouho netknuté. No dobrá, možná je Vy používáte, možná znáte někoho, kdo je používá, případně znáte někoho, kdo zná někoho… Pokračování textu Zlaté stránky jsou pouze nesmyslná spamová databáze

MojeID – taky trocha kritiky

Nedávno spuštěné službě mojeID, kterou provozuje CZ.NIC se věnuje velká pozornost, zejména od odborné veřejnosti. Naprostá většina ohlasů je kladná, leč mezi nimi se občas objeví nějaký nespokojený výkřik, který často ale pramení z nepochopení principu služby. Chtěl bych se zde zabývat několika problémy kolem této služby, na které narážím.

Tomuto článku by měl předcházet alespoň jeden pochvalný, ale žádný takový na mém blogu nenajdete. Podobných článků je na internetu více a další stále přibývají, například seriál Jak na MojeID od kolegy Jiřího Kolaříka, nebo Jedno heslo přímo od provozovatele služby.

Přesto bych rád úvodem poznamenal, že mojeID považuji za úžasnou službu. Pokračování textu MojeID – taky trocha kritiky

Vážený kliente (díl 1.)

Moje odporně škodolibá povaha by se Vám teď nejraději posmívala, ale je mi do pláče!

Když si vzpomenu na hodiny úmorné ale oddané práce, které jsme strávili na Vašem projektu!

Analytik po nocích hledal nejlepší rozvržení navigace, grafikům jsme krátili víkendy, aby Váš projekt byl dokonalý do posledního pixelu, já – programátor – chodil do práce na sedmou, abyste mohl u ranní kávy vymýšlet, co ještě ještě přidat za funkci. Kolikrát jsme vraceli kodérům k přepracování lecjaké drobnosti, aby se Váš web zalíbil Googlu a slepý na něm prohlédl. A nemuvím to tom, že jsme se prokousávali dlouhými bloky textů a hledali chybku, či nevhodný slovní obrat a strávili nad nimi dlouhé vášnivé diskuze, aby si Vaši klienti početli.

Vznikl skvost, jen co je pravda! Pokračování textu Vážený kliente (díl 1.)