Hele, kámo, nemáš dvacku?

PRAHA HLAVNÍ NÁDRAŽÍ a PARDUBICE HLAVNÍ NÁDRAŽÍ (buk): „Hele, kámo, nemáš dvacku, potřebuju se dostat do Liberce (…Hradce, …Boleslavi, …Brna, …Zlína, …Ústí, atd.).“, hučí do čekajícího mladého páru přibližně pětadvacetiletý mladík s klamajícím výrazem příměstského blbečka, „no fakt, vole, už mám skoro na jízdenku, jen tu dvacku, vole…“.

Zatímco slečna si gesty počala tvořit odmítavý postoj, její přítel (z hlouposti, naivity, přebytku dobroty či nedostatku zdravé asertivity, co já vím) rozpačitě sáhl do kapsy a vytáhl pětikorunu.

„Jé, kámo, no to né…“, blbeček kouká vykuleně na drobné ve své dlani, „aspoň dvacku, vole, hele todlencto mi nepomůže, chápeš?“, přiostřuje a šťouchá nataženou dlaní svého dnešního chlebodárce do žeber.

Mladík s dívkou se bezeslova zvedají a vzdalují se. „Tak si běž ty hamoune!“, blbeček zvedá hlas a obočí, což jeho nablblému výrazu jen přidává, „nech si to, udav se tim, ty zmrde!“.

To už ona nevydrží a osočí se: „Co si to dovoluješ?“

„Drž pysk, ty krávo!“

Myslíte, že se něco takového mohlo odehrát?

Vězte, že ano. Ačkoliv… to co jste přávě četli, byly tři skutečné události minulých týdnů smíchané do jednoho příběhu. Dva blbečkové, jeden z Pardubic a druhý z Prahy. O co blbější výraz má pardubický žebrák, o to prořízlejší hubu má ten pražský. A nejsou jediní.

Trapné je, že poslední dvacku na spásnou jízdenku shánějí už několik týdnů (v Pardubicích již více než půl roku).

Tak až je potkáte, stihněte je poslat ke všem čertům dřím, než to udělají oni.

Jedna myšlenka na “Hele, kámo, nemáš dvacku?”

  1. Vostrý :D D: … koukám,že máš furt nějaký příhody :D

Komentáře nejsou povoleny.