Sláva ti notebooku

Sice už mám vybráno, co chci od Ježíska, ale než ukecám nějakého štědrého naivu, musel jsem dočasně najít nějaké řešení me notebookové krize – již bylo neúnosné, abych při opuštění kanceláře či domova ztrácel spojení se zdrojem mé obživy.

Tak jsem si bezplatně zapůjčil jeden, který má majitele do nového roku daleho za hranicemi. Je to sice staré Acer pádlo, snad kromě Centrina a kvalitní wifinky od samotného Cisca má v sobě všechny mnou velmi silně neoblíbené komponenty, ale po velmi zdlouhavém koumání začaly všechny části spolupracovat na 100% (80% počítám-li nepoužitelné ovladače pro Acer/ATI nyní nahrazené nějakými pofidérními neutrálními pro jiný typ grafiky, ale aktualizované a celkem funkční).

Pointa článku: objevil jsem jednu naprosto úžasnou možnost jeho použití. Už půl roku usínám zásadně u filmu/seriálu a vadilo mi, že postel mám na druhé straně místnosti od počítače a vážně jsem již několikrát zkoušel řešit provizorní dálková ovládání počítače (pohyb na stopáži, hlasitost zvuku ap.), ale nikdy efektivně. Přitom všechna světla v pokoji již na dálková ovládání již mám několik let (při stěhování chodí se mnou)!

Ale nyní se to vyřešilo za mě.

LAN, WiFi, Vzdálená plocha a pár dávkových příkazů. Že mě to nenapadlo dřív!

Áaaach!

Těším se však stále na EEE, neboť tenhle macek zabere v posteli pomalu tolik místa co já.